Om genskabelse af højmosen

26. februar 2018
Generalforsamling og foredrag i i støtteforeningen Naturpark Åmosen

Skift til engelsk, tysk eller et andet sprog her

Fra Sjællandske medier 26. februar

Fugledegaard er ramme om tirsdag aftens generalforsamling i støtteforeningen Naturpark Åmosen, siger formand Søren Juul Nerenst. Foto: Per Buurgaard Christensen.

Støtteforeningen Naturpark Åmosen har både foredrag og generalforsamling i morgen, tirsdag den 27. februar kl. 19, på Fugledegaard, Bakkendrupvej 28. Alle er velkomne. Det fortæller formanden for støtteforeningen, Søren Juul Nerenst.

Line S. Magnussen, der er biolog og projektleder i Sorø kommune, vil fortælle om højmoserne i Naturpark Åmosen.

Hun vil forklare, hvorfor det er så vigtigt at bevare højmosen, og hvilket arbejde, der udføres for at genetablere højmosen.

Store Åmose er tidligere blevet drænet, for at man har kunnet udnytte jorden til agerbrug, og højmoserne er blevet bortgravet for at skaffe tørv i form af brændsel i første halvdel af det 19. århundrede.

- Dette er selvfølgelig blevet gjort i samfundets fortjeneste. Man vidste dengang ikke, at man fik ødelagt en helt unik naturtype, siger Line S. Magnussen.

I dag ved vi, at det er nødvendigt at bevare så mange forskellige naturtyper, plante- og dyrearter som overhovedet muligt. Det skal gøres for at opretholde et så godt klima, som overhovedet muligt.

Efter foredraget er der kaffe og generalforsamling for 20 kroner.

Tre medlemmer af bestyrelsen er på valg. Det er Jan Kristoffersen, Gørlev, Lars Olsen, Høng, og Ella Pedersen fra Ubby. Alle er villige til genvalg.

feb18-3

Kontakt

LifeEastProjektleder Line Magnussen

Tlf.: 51439707
lsma@soroe.dk 
ÅbningstiderMan-ons: 10.00-13.00
Tors: 10.00-17.00
Fre: 10.00-13.00
AdresseRådhusvej 8
4180 Sorø